Volejte 373 730 950
Po - Pá 10:00-18:00

První tetování, aneb co vás čeká a nemine

10. květen 2019

Krok 1 = výběr motivu

První tetování, aneb co vás čeká a neminePrvní tetování, aneb co vás čeká a nemine

Čísla, hvězdy, lapače snů, hodiny, kompasy, ale i jména dětí či aktuálních a bývalých lásek. To jsou asi nejčastější motivy, které si nechávají lidé tetovat. Můžete je mít samosebou taky, ale co zkusit něco jedinečného? Doporučujeme vrhnout se na net, prohlédnout si galerie tetovacích studií, Pinterest i Instagram a zjistit, co byste rádi a v jakém stylu.


Tipy na různé styly tetování:

  • Old school
  • New school
  • Neotraditional
  • Japanese
  • Watercolor
  • Tribal
  • Dotwork
  • Realistic
  • Geometric
  • Skica
  • Biomechanica
  • Blackwork
  • Trash Polka

Nemusíte nutně obšlehnout všechno z Pinterestu. Pokud na to máte oko, můžete si z několika různých obrázků poskládat tetování podle libosti. Nezapomeňte vzít svůj návrh s sebou na první setkání s tatérem. Nebo mu to pošlete rovnou a na schůzce to můžete ještě zkonzultovat. Spousta tatérů si zakládá na opravdové originalitě. Motiv můžete také svěřit jen a jen do jeho rukou. Uvidíte, s čím nakonec přijde.


Krok 2 = umístění tetování

Pokud nemáte jasnou představu o tom, kam tetování umístit, nechte si poradit od svého tatéra. Promyslete si také to, zda chcete, aby šla kérka schovat (například před vaším žraločím šéfem nebo babičkou, která přece znala kdysi ty „kriminálníky“). Tatér vám poradí nejenom s tím, kam tetování umístit, kde bude více nebo naopak méně vidět, ale i s tím, jak by mělo být ideálně velké.


Krok 3 = osobní konzultace s tatérem

Máte vybraný motiv? Pak vás čeká první osobní setkání s tatérem. Není se čeho bát. Ten potetovaný týpek je úplně stejný člověk jako vy. Na schůzce s ním proberete vaše představy, ať už ty o tetování nebo o ceně a domluvíte vhodný termín. Během konzultace vám tatér poví i nějaké užitečné informace. Máte nějaké otázky? Tak právě teď je ten pravý čas, zeptat se. Pokud onemocníte nebo vám do termínu něco vleze, omluvte se. Po tetování touží spousta lidí. Byla by tedy škoda, aby termín jen tak propadl.


Krok 4 = Jde se na věc

Den D je tady. Nervozita stoupá, ale není proč se bát. Než půjdete do akce, nezapomeňte se pořádně najíst. Den před (nebo spíše večer) raději vynechte párty, alkohol a jiné omamné látky a omezte i kávu, pokud to jde. Když to dodržíte, ochráníte se před dlouhým a bolestivějším hojením. Zároveň tím zamezíte nadměrnému krvácení během tetování (některé věci totiž rozběhnou krevní průtok). Pokud jde o oblečení, doporučujeme něco staršího a volného. Až půjdete z tetování, nebude vám dotek obtaženého trika úplně příjemný.

A bolí to? Jestli to bolí nebo ne, to vám neřekneme. Záleží především na vás, na vašem aktuálním zdravotním stavu i na tom, jak snášíte bolest nebo jak se má vaše imunita. Pokud se hodně moc bojíte bolesti, můžete využít podpůrnou pomoc v podobě krémů, které pokožku na určitou dobu lehce znecitliví. Tyto krémy se doporučují v případě, že jdete na rozsáhlejší tetování nebo se bude tetovat na choulostivém místě. Vždy se ale nejprve domluvte s tatérem, co si o tom myslí a zda má nějaký typ této kosmetiky vyzkoušený nebo přímo u sebe v salonu.

Pokud jste hodně nervózní, klidně si s sebou přiveďte svou psychickou podporu. Malé děti, domácí mazlíčky a kupu kamarádů ale nechte raději doma. Tatér potřebuje na práci klid a vlastně je to i ve vašem zájmu.


Krok 5 = „Never ending story“

Po dokončení tetování vám tatér namaže obrázek vazelínou a zakryje ho ochrannou fólií. Tadááá, vaše nová kérka je na světě. Vítejte mezi „kriminálníky“, vítejte do komunity pokérovaných. Že už chcete začít šetřit na další? Never ending story začala. Ať už jste si vybrali cokoli, věříme, že budete spokojeni. A aby se vám nové tetování rychle hojilo a vydrželo co nejdéle krásné, je tu náš krém Tattooderm Airless nebo Tattooderm olej s aloe vera, rakytníkovým olejem či panthenolem.


O AUTORCE

Jsem mladá, potetovaná holka, která tráví nejraději čas na cestách s hudbou v uších, notebookem a svobodou ruku v ruce s dobrodružstvím. Zajímám se o IT, mám vášeň pro psaní, focení, design a samozřejmě tetování. Dále dělám jógu, miluji přírodu a vše s ní spojené. Jsem hyperaktivní workoholik!

Instagram: libu_krizova
Facebook: libu.krizova